Uitlaatveld

Sinds 2011 heeft Hondenuitlaatservice joepie een eigen honden speelveld.

We liepen al een aantal jaar in het bos. Maar dat ging steeds meer tegenstaan. Vooral, omdat we de veiligheid van de honden niet konden garanderen. Reutjes gingen achter loopse teven aan en jachthonden achter prooien. Ook waren we steeds meer bezig met de omgeving: hardlopers, fietsers, vissers, ruiters. Hierdoor hadden we minder aandacht voor onze roedels. Dit moest anders.

Na lang zoeken, kwamen we bij een gepensioneerde boer terecht. Hij had een heel mooi stuk land van ruim een hectare, bestaande uit 3 verschillende veldjes.

Er zijn bosjes om in te snuffelen er is een bruggetje, slootjes om overheen te springen. Kortom net zo afwisselend als in het bos. We hebben het stuk land volledig omheind, zodat we nu wel de veiligheid van de honden kunnen garanderen. Dat vinden wij het allerbelangrijkste. En we kunnen hier, net als in het bos, rond wandelen. Verder kunnen we ons volledig op de honden richten en hoeven we geen rekening meer te houden met de omgeving.

Doordat de honden minder prikkels krijgen van vreemde honden en andere omgevingsfactoren hebben wij ervaren dat ze meer op elkaar gericht zijn en ook meer met elkaar spelen. Het speelveld bevordert dus ook de socialisatie.

Ook voor oudere honden en puppy's is het speelveld ideaal. Oudere honden kunnen meer hun eigen tempo aanhouden en hoeven niet perse te volgen.

En voor puppy's, die nog geen uur mogen lopen, kunnen we regelmatig pauzes inlassen.